Airco

Het is tegenwoordig bijna een standaarduitrusting geworden dat een auto airconditioning oftewel airco heeft. Met behulp van de airco kunt u ervoor zorgen dat het altijd de gewenste temperatuur is in uw auto. Daarnaast zorgt de airco ervoor dat de luchtvochtigheid in uw auto afneemt en dat beslagen ramen binnen no time weer schoon zijn.

Het is inmiddels ook een veelgebruikt onderdeel waardoor het belangrijk is dit regelmatig te controleren. Hiervoor kunt u vijf dagen per week terecht bij Autosnelservice Heerenveen.

Een aircosysteem is gevuld met een gas genoemd R134A. Dit staat altijd onder een druk van vier tot zes bar. Hierdoor zal een aircosysteem altijd een klein beetje weglekken, tot ongeveer max. 10% per jaar. Om deze reden wordt het geadviseerd om het aircosysteem ieder jaar een servicebeurt te geven. Bij een servicebeurt wordt het systeem leeggehaald om te kijken of en hoeveel er gelekt is sinds de vorige servicebeurt. Mocht het zo wezen dat er veel minder in het systeem zit als wat er in zou moeten zitten, dan zal het systeem afgeperst worden met stikstof om te kijken waar de lekkage zich bevind. Mocht het zo zijn dat er geen lek gevonden worden, dan zullen wij het systeem vacuüm maken en vullen met de voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel en er verse olie aan toevoegen.

Wanneer wij bij Autosnelservice Heerenveen nog twijfels hebben of er niet toch een lek is zullen we het systeem na het vullen nogmaals nakijken met de snuffelaar. Dit apparaat kan de kleinste hoeveelheid R134A opmerken. Als dit ook in orde is mag u er vanuit gaan dat er geen lek aanwezig is. Wij zullen voor de toekomstige controles een UV-middel toevoegen zodat het zoeken naar lekkages gemakkelijker is.

Ook wil het wel voorkomen dat er een muffe lucht uit de airco komt. Dit komt dan uit de verdamper in de kachel. Deze zal dan gereinigd moeten worden. Ook daarmee kunnen wij bij Autosnelservice Heerenveen u van dienst zijn.

Wist u dat u, wanneer u de airco aanheeft, schonere lucht inademt? En dat u ook in de winter de airco goed kunt gebruiken? Door de droge lucht die de airco blaast, zijn beslagen ramen in mum van tijd weggetrokken. En doordat de airco en de verwarming prima tegelijk aankunnen, hoeft u het niet koud te hebben.

Airco Auto