Onderhoud

Iedere auto heeft of eenmaal per jaar of kilometergerelateerd onderhoud nodig. Afhankelijk van uw auto en soort motor, heeft u om en om zowel een kleine als een grote onderhoudsbeurt nodig. Voor beide bent u bij Autosnelservice aan het juiste adres. Wij zijn niet merkgebonden dus met alle merken bent u van harte welkom. Ook krijgt u, indien uw auto gekeurd moet worden, een gratis APK bij een grote beurt.

Bij Autosnelservice Heerenveen is het nu ook mogelijk om uw boordcomputer uit te lezen met behulp van onze testkast. Zo kunnen we foutmeldingen opsporen en vervolgens verhelpen.

Bij een kleine beurt worden alle aspecten visueel gecontroleerd, alle vloeistoffen gecheckt en indien nodig bijgevuld. De olie wordt elke beurt ververst en u krijgt een nieuw oliefilter.

Bij een grote beurt gaan we verder. Dan worden alle filters (indien nodig) vervangen. Denkt u hierbij aan de brandstoffilter, luchtfilter, oliefilter, interieurfilter en bij een benzinemotor ook de bougies. De wielen gaan eraf en alles word grondig geïnspecteerd. Ook de remmen worden losgehaald en in het vet gezet.

Dit onderhoud wordt uiteraard alleen door gekwalificeerd personeel uitgevoerd zodat u weer veilig de weg op kan.

Bij onderhoud wordt veel meer bekeken dan bij een APK-keuring. De APK-keuring is er alleen voor om te kijken of de basis van de auto veilig is. Bij onderhoud kijken wij of de auto technisch zodanig in orde is dat alle onderdelen minimaal nog 15000 tot 20000 km mee kunnen. Deze kilometerstanden worden vaak aangehouden als onderhoudsinterval. Na de onderhoudsbeurt plaatsen wij een smeerkaartje waarop wordt genoteerd wanneer de auto toe is aan de volgende onderhoudsbeurt en wat voor soort onderhoud dit is.

Ook distributieriemen vallen onder het onderhoud van een auto en ook dit word door ons bekeken. Wij kijken bij welke kilometerstand of jaartal deze getande riem vervangen moet worden. Wanneer wij zien dat deze vervangen zou moeten worden dan kunnen wij ook hiervoor een scherpe prijsopgave maken.

Wij doen alleen reparaties en vervangingen na overleg met de klant om onverwachte kosten te voorkomen en zullen op alle fronten met u meedenken.